040 960 3819
sanna-kaisa@selkeytys.fi
isompilogo
”En koskaan milloinkaan…”

Kuinka usein olet löytänyt itsesi sanomasta, ettet koskaan tee sitä tai tätä? Ettet varmasti käy avannossa, yksin elokuvissa, syö kesäkeittoa, ryhdy yrittäjäksi tai kirjoita blogia.


Kyllä, kaikki nuo ovat kuuluneet omasta suustani. Tähän mennessä olen vain hiukan kastanut varpaitani avannossa. Kävin yksin elokuvissa muutama vuosi sitten. Kesäkeittoa olen luvannut maistaa, jos joku sitä minulle rakkaudella valmistaa, mutta ei ole vielä valmistanut ja epäilen, että kouluaikojen kesäkeittoa ei ollut valmistettu rakkaudella. Yrittäjäksi ryhdyin ja tässä sitä blogiakin kirjoitellaan...


Meillä on oikeus muuttaa mieltämme, olla tänään eri mieltä kuin huomenna, mutta jos esitämme tämän päivän tunteemme absoluuttisena totuutena sen muuttaminen ei olekaan niin yksioikoista. On tärkeää muistaa ilmaista itseään painottaen omaa mielipidettään, näkemystään ja kokemustaan, koska toisen ihmisen tunne samasta asiasta voi olla täysin päinvastainen, mutta aivan yhtä oikea kuin omasi. 


Oletko joskus syyttänyt toista ihmistä ajattelematta omaa osuuttasi asiassa? Minä ainakin olen. Kuinka helposti sitä syyttääkään työkaveria liian vahvan kahvin keittämisestä, vaikka se olisi hänelle juuri sopivaa. Entä jos seuraavalla kerralla toteaisit neutraalisti kahvin olevan omaan makuusi turhan vahvaa, mutta ymmärrät sen olevan toiselle sopivaa tai voisitko antaa asian vain olla? Samaa ajattelumallia voisi soveltaa asiaan kuin asiaan. 


Uusi vuosi tarjoaa aina tullessaan luonnollisen tilaisuuden uudistaa omaa elämää. Siihen vedoten voi karsia elämästään ne asiat, jotka eivät enää palvele omaa hyvinvointia ja aloittaa jotakin uutta ja mielenkiintoista.  Mitä se tarkoittaa juuri Sinun elämässäsi?
teeviisaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *