040 960 3819
sanna-kaisa@selkeytys.fi
isompilogo
Mitä on turha työ?

Kirjoitin aiemmin tällä viikolla LinkedIn-postauksen samasta aiheesta esimerkkitarinana rahdin purku ja tavaran järjestäminen säilytyspaikkaansa. Esimerkissäni henkilö A järjesteli tavaran säilytyspaikkaan huolimattomasti tarviten kaksinkertaisen tilan henkilön B tekemään huolelliseen järjestelyyn verrattuna. Mikäli henkilö A olisi tehnyt järjestelyn huolellisesti, kaikki henkilön B käyttämät resurssit olisi voitu säästää. Toisin sanottuna, henkilön B järjestely oli turhaa työtä.


Turhaa työtä on kaikki se resurssien kulutus, joka voidaan välttää toimintatapojen selkeyttämisellä. Turha työ ei myöskään tuota lisäarvoa tuotteelle eli virtausyksikölle. Lean-filosofian perusidea on maksimoida virtausyksikön liike ja minimoida resurssien kuormitus. Eli esimerkiksi terveyskeskuksessa potilas(virtausyksikkö) olisi se kiireisempi hoitohenkilökuntaan(resurssi) nähden. 


Monessa työyhteisöissä tämä voi kuulostaa tutulta, henkilö A on saanut tehtäväksi työn X, joka olisi tullut tehdä tietyllä tavalla. Henkilö A kuitenkin on oikaissut hiukan ja lopulta henkilö B tekee saman työn uudelleen. Jälleen henkilön B työ oli turhaa. Hyvin usein turhassa työssä on lopulta kyse ohjeiden laiminlyönnistä tai motivaation puutteesta, joka usein juontaa juurensa organisaatiokulttuurin ja toimintatapojen ongelmiin. Jos työntekijä ei koe tulevansa kuulluksi tai saavansa vaikuttaa mitenkään työhönsä, hän helposti lakkaa välittämästä ajatuksella "miksi minun pitäisi, kun ei tuokaan" tai "kuvitellaanko minun olevan täysin kone". 


Olen kokemuksen kautta huomannut, että usein ruohonjuuritason työntekijät ymmärtävät jonkun työn olevan turhaa, mutta eivät saa sanaansa kuuluviin esihenkilötasolle. Samoin he usein käsittelevät työyhteisön ongelmia keskenään, jos ovat huomanneet esihenkilötason välinpitämättömyyden ja kuvitelmat kaiken olevan ok. Asioiden kasaannuttua lopputulos voi olla jopa työuupumus tai irtisanoutuminen.


Esihenkilö: Milloin viimeksi olet kysynyt kuulumisia ja ajatuksia työn sujuvuudesta alaisiltasi ollen aidosti kiinnostunut vastauksesta?

Alainen: Oletko kokenut esihenkilösi olevan aidosti kiinnostunut kuulemaan vastauksesi?


Selkeytys Oy tarjoaa apua juuri tällaisten haasteiden ratkomiseen, ethän epäröi olla yhteydessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *