040 960 3819
sanna-kaisa@selkeytys.fi
isompilogo
Jatkuva oppiminen ja kehittyminen

Minä ainakin olen erehtynyt aikoinaan ajattelemaan olevani joskus täysin valmis, kunnes ymmärsin sen olevan suurensuuri harhaluulo. En ole milloinkaan täysin valmis, en henkilökohtaisessa elämässä enkä ammatillisesti. Erilaisten tutkintojen ja sertifikaattien ajatellaan usein olevan tae osaamisesta tai aihealueen oppimisen tasosta. Kuitenkin lopullinen oppiminen tapahtuu tekemisen kautta, ainakin minun kaltaisten käytännönläheisten ihmisten kohdalla. 


Yritystä perustaessa saattaa helposti piirtää mielessään maalin, jonka saavutettuaan ajattelee yrityksen saavuttaneen jonkinlaisen lakipisteensä. Kuitenkaan emme voi pysäyttää ympäröivän maailman muutosta, joten kehittäminen on välttämätöntä maailman menossa mukana pysymiseksi. Lisäksi asiakkaiden tarpeet saattavat muuttua, joten tuntosarvet on pidettävä herkällä jatkuvasti. 


Organisaation jatkuvan kehittymisen ylläpitäminen on avainasemassa kilpailukyvyn ja markkina-aseman kestävässä rakentamisessa. Laitekannan ja osaamisen päivitys tuntuvat luonnolliselta, mutta hyödynnetäänkö koulutuksessa käyneen oppeja laajemminkin organisaatiossa vai viekö kouluttautunut opit vain omaan työhönsä? Entä tehdäänkö oppilaitosyhteistyötä? 


Organisaatiotasolla kokonaisvaltainen jatkuva oppiminen ja kehittyminen tulisi olla kuin suuri sateenvarjo, joka peittää alleen koko organisaation motivoiden kehitykseen. Maksimaalinen hyöty saadaan, kun jokainen organisaation yksilö onnistutaan sitouttamaan oman työnsä kehittämiseen ja herättämään jokaisen sisimmästä halu vaikuttaa. Organisaatioissa on valtava osaamis- ja kehittämispotentiaali, joka valitettavan usein jää käyttämättä ja huomaamatta. Hyödyntääkö oma organisaatiosi henkilöstönsä potentiaalia maksimaalisesti?


Tiesitko, että jokainen ISO9001-sertifioitu organisaatio on sitoutunut jatkuvaan parantamiseen? Toteutuuko se?


Jaa ajatuksesi kommenttikentässä, yhteydenottolomakkeella, somessa tai suoraan puhelimitse/sähköpostilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *